Menú Dia a dia Allotjament Transport Feina Burocràcia Estudis Serveis Lleure Barris Anuncis Fotos 360º
Allotjament
Hostels B&B Hotels Lloguer curt Compartir pis Lloguer Estudiants Càmpings
Hostels

Són albergs on hi ha habitacions de diferents capacitats, el mínim és 1 persona i el màxim depèn del hostel però pot arribar fins a 16 o 20. Algunes habitacions tenen cambra de bany (ensuite) i n’hi ha que no en tenen i s’han d'utilitzar les dutxes i lavabos comunitaris. Hi ha zones com la cuina (amb nevera, fogons i forn), la cantina i la sala de televisió i esbarjo que són de lliure accés per a tothom. Es pot pagar només per un llit en una habitació múltiple o es pot llogar l’habitació sencera en cas d’anar en grup. El nombre de llits acostuma a ser parell.

Sota dels llits hi ha una espècie de calaix reixat on s’hi pot deixar la bossa o maleta i tancar-la amb candau. En cas d'anar molt carregat o amb maletes molt grans, es poden deixar en una habitació que tenen tancada amb clau (luggage room). Normalment tenen un servei de bugaderia o self-service.

En la majoria d’establiments no hi ha toc de queda (curfew) i per la nit es pot tornar a l’hora que es vulgui. Les tarifes varien segons si és temporada alta o baixa i van de 10€ fins a 60€. El preu inclou l’esmorzar que es basa en torrades, mantega, melmelada, cereals, llet, cafè, te i suc de taronja.

Cada hostel té les seves coses bones i dolentes i el fet de compartir habitació amb estranys pot ser una font d’alegries o maldecaps.
Vés a:    Dalt    Info Reserves    Generator Dublin    Ashfield House    Barnacles    Gogarty's    Kinlay House
Bread & Breakfast

La idea original del B&B és una família que lloga una habitació de casa seva i també ofereix l’esmorzar. Aquest model continua vigent però els anomenats B&B del centre de Dublin són més aviat hotels sense restaurant, sobretot a la zona de Lower Gardiner Street (Dublin 1).

En zones més residencials com Ballsbridge (Dublin 4), Clontarf (Dublin 3) i Drumcondra (Dublin 9), s'hi pot trobar B&B més familiars situats en cases particulars i on serveixen un Irish Breakfast que dóna energia per a tot el dia. Els preus van des dels 35€ fins als 90€ depenent del nombre de persones i de si té cambra de bany (ensuite) o no. La majoria tenen garatge privat. Els millors B&B, però, són els de la Irlanda rural on tota la família viu a la casa i lloguen 2 o 3 habitacions.
Vés a:    Dalt    Info Reserves    Annagh House    Griffith House    Tinode House
Hotels

Com a capital europea Dublin disposa d’una àmplia oferta hotelera i hi ha hotels per a tots els gustos i butxaques. Amb la crisi econòmica i l’excés d’habitacions (en part provocat per les mesures fiscals avantatjoses per a construir hotels) els preus han baixat molt respecte els màxims assolits en l’època de bonança.

Hi ha hotels que són veritables institucions a Dublin com el Shelbourne a Saint Stephen’s Green (foto esquerra) i el Gresham a O’Connell Street.

Un altre hotel força conegut i amb plans de renovació és The Clarence (propietat dels U2), situat a la riba sud del Liffey. També hi ha cadenes d’hotels amb una bona relació qualitat-preu i alguns dels quals molt cèntrics, com el Maldron Parnell Square (que ocupa el lloc on hi havia el museu de cera) o el Belvedere, situat en un edifici d'estil georgià però renovat.
Vés a:    Dalt    Info Reserves    Belvedere    Citi    Maldron    The Shelbourne    The Gresham
Lloguer / Apartaments curta durada

És una opció per a aquells qui vulguin tenir alguna cosa més que una habitació d’hotel o que vinguin a Dublin per feina i per poc temps. La majoria tenen tots els serveis inclosos com nevera, internet, telèfon, forn de microones, rentadora, planxa, etc. i és com si estiguessis a casa teva.

El preu comença a partir d'uns 70€ al dia (depèn de la durada i del tipus d'apartament). També hi ha apartaments per a pressupostos més modestos com el Botanic House Apartments que s’anuncia com a ideal per a estudiants. A la majoria de webs amb anuncis d'apartaments hi ha una secció de lloguer a curt termini (short term).
Vés a:    Dalt    Info Reserves    Botanic House    Dublin1    Gogarty's    Premier    Stay Dublin
Compartir pis

És una opció econòmica per a estades a llarg termini. En principi no cal signar cap contracte i amb un acord verbal amb el propietari n’hi ha prou. En alguns casos fins i tot no cal ni parlar amb el propietari i es fa el tracte amb les persones que ja viuen a la casa. Amb companys de pis (flatmates) hi ha experiències per a tots els gustos i seria bo remarcar que els flatmates són només flatmates i ets amb ells per necessitat, si bé a vegades es creen grans amistats.

La web més coneguda per a compartir pis és la mítica Daft.ie que, malgrat els intents d'altres portals per intentar prendre-li mercat, continua sent el referent. També pots trobar anuncis d'habitacions en els plafons d'informació de les universitats i colleges. La majoria dels anuncis són del mateix estil: totes les cases o habitacions estan molt bé, transport públic a la porta, supermercat a dos minuts i la gent molt simpàtica (easy-going). Que sigui una gay-friendly house sol voler dir que hi ha algú homosexual a la casa i quan es lloga una habitació doble però que només és per a una persona es posa no couples, please.

Molt important: per a qualsevol pagament, sigui amb un xec/bank draft o sobretot si és en metàl·lic, s’ha de demanar un rebut (receipt) on aparegui el nom de la persona que rebi els diners, l’import pagat, l'adreça i la signatura del receptor. Cal assegurar-se que la persona és la propietària o viu a la casa. Els pagaments posteriors es solen fer via transferència bancària.
Vés a:    Dalt    Daft    Gumtree    Let by Net    Rent.ie
Lloguer

Els contractes de lloguer es poden signar directament amb el propietari (landlord o landlady) o amb una agència immobiliària que representi el propietari. Procés i coses a tenir en compte:
  • Es visita l’habitatge i si les dues parts hi estan d’acord es signa el contracte.
  • La durada del contracte més habitual és d’un any però un cop passats els primers 6 mesos tens dret a quedar-te 3 anys i mig més sense haver de signar cap contracte nou.
  • A l’hora de signar també es paga el primer mes de lloguer i el dipòsit, que sol ser un mes de lloguer. Per a qualsevol pagament demana sempre un rebut i si pots pagar amb xec o bank draft millor. El dipòsit són diners teus que estan en mans del landlord. Es signen dues còpies, una per al propietari i l’altra per al llogater (tenant). El propietari ha d’inscriure el contracte a la Private Residential Tenancies Board (PRTB) que enviarà la confirmació al llogater.
  • Bàsicament el que ha de fer el llogater és pagar el lloguer, les factures relacionades amb l’habitatge (llum, gas, telèfon, etc.) anomenades utility bills i mantenir el lloc en bones condicions.
  • Durant l’any de contracte el landlord no pot pujar el preu del lloguer, però sí que ho pot fer passat un any. El nou preu no ha de ser superior a un preu de mercat (terme molt relatiu).
  • El propietari té l’obligació de contractar una assegurança per a l’habitatge (que no inclou pertinences personals) i s’ha de fer càrrec de les despeses generals de manteniment (problemes amb aixetes, canonades, goteres, rentadora, etc.).
  • En cas de voler marxar s’ha de donar un preavís (notice) que va dels 28 als 56 dies depenent del temps transcorregut des de la signatura del contracte. S'aconsella fer-ho per correu certificat.
  • El propietari pot descomptar del dipòsit qualsevol deute per lloguers o factures impagades.
Per a resoldre qualsevol disputa entre propietaris i llogaters i per a obtenir més informació sobre els drets dels uns i dels altres hi ha una organització anomenada Threshold.

Sembla ser que els lloguers han aturat lleugerament la caiguda lliure en la que es trobaven des de mitjan 2008 però l'oferta continua superant amb escreix la demanda i és fàcil trobar apartaments d'una habitació al centre per 700€. Això era impensable just abans de la recessió quan a causa de l'excés de demanda alguns llogaters estaven disposats a pagar qualsevol preu. Per veure la mitjana de preus i la relació respecte a anys anteriors pots mirar el Daft Report (després del text, requadres taronges).
Vés a:    Dalt    Threshold    PRTB    Daft    Trovit    Let.ie    Property.ie    Rent.ie
Estudiants - Residències

Les principals universitats i colleges tenen residències o altres tipus d'allotjament per als seus alumnes, però normalment la demanda supera l'oferta i els mesos de setembre i octubre es converteixen en una època difícil per a trobar una habitació en un pis compartit. Hi ha tot tipus d'allotjament des d'habitació individual fins a estudi. Els preus també varien segons l'espai, la ubicació i la qualitat.

A l'estiu les habitacions les lloguen per períodes més curts de temps.
Vés a:    Dalt    Info Reserves    DCU    Gateway    Trinity    UCD    Info Students
Càmpings

A Irlanda no hi ha molta cultura de càmping, segurament per motius climàtics, perquè l'oferta d'allotjament tradicional és molt variada i perquè els turistes normalment arriben en avió. A la zona de Dublin hi ha dos càmpings: el Camac Valley de Clondalkin (obert tot l'any) i el North Beach a Rush (al costat de la platja, obert de l'1 d'abril fins al 30 de setembre).
Vés a:    Dalt    Camping Ireland    Camac Valley    North Beach

Avís legal Mapa de la Web Contacta Contact Teagmháil liffey.cat

© 2010 - 2014 dublin.cat - Tots els drets reservats.